HOME          SERVICES          ABOUT          CONTACT          BLOG

MI VAGYUNK A MONEO System

Az előrelátó cégek lojalitási programjának megalkotója

Megtartani a munkaerőt?

Segítünk, hogy cége megbirkózzon a kihívással!

Ma már nem Ön választ munkaerőt, hanem a dolgozók választják a cégét. Egyszerűen oda mennek, ahol jobbak a feltételek – és egyáltalán nem csak a bérezésről van szó. Még azután sem dőlhet hátra, hogy felvette őket. Ráadásul a bérnövekedés sem fokozható a végtelenségig. Ahhoz, hogy megtartsa a munkaerőt és versenyképessége is megmaradjon, cégére szabott lojalitási stratégia kell.

Ez a legnagyobb kihívás most Önnek:

Annál a cégnél, amely nem kínál elég jó feltételeket, borítékolható a fluktuáció. A dolgozók jönnek, mennek és viszik a know-how-t, a szaktudást valamint a képzésükbe, oktatásukba fektetett pénzt és időt, vagy akár az ügyfélkör egy részét is.

Még mindig sok cégvezető hiszi azt, hogy kizárólag a bér az, amivel meg lehet fogni a munkaerőt. Nos, számos kutatás bizonyította már ennek az ellenkezőjét.

  • Egy friss hazai kutatás szerint a fluktuáció elsődleges oka az ígéretek és a valóság közti szakadék, hogy a munkáltató nem tartja be, amit a hirdetésben és az állásinterjún ígér, a fizetések, juttatások csak ezután következnek.
    .
  • Egy másik hazai kutatás szerint még a gyártó szektorban sem a béremelés az elsődleges szempont az elégedettség növelésénél, hanem felértékelődik a munkakörülmények szerepe.

Bérverseny helyett a lojalitási program

– Ne csak cafeteriaban gondolkodjon! –

Dönthet úgy is, hogy megpróbál beszállni a bérversenybe, de a multik által kínált bérekkel aligha versenyezhet. Egy átlagos magyar kis- és középvállalkozást könnyen csődbe vihetnek a bérek és a magas járulékok. Mindig lesz olyan, aki felülígéri Önt és ezzel döntéskényszerbe hozza. Bérspirál alakul ki, a profit pedig elszáll, a további fejlesztésekről és a versenyképességhez elkerülhetetlen automatizálási tervekről szőtt álmokkal együtt.

A Forbes.com üzleti magazin becslése szerint egy magasan képzett munkavállaló pótlásának költsége évente a fizetése 200%-ába kerül. Azaz minden esetben, amikor Ön elveszít egy értékes dolgozót, az éves fizetése duplájának is búcsút mondhat.

MIT SZÓLNA A PÉNZÜGYI VESZTESÉG HELYETT INKÁBB EGY ELŐREMUTATÓ MUNKAERŐ-MEGTARTÁSI STRATÉGIÁHOZ?

Szükség van tehát a megtartás hatékonyabb eszközére is, mely a cégnél eltöltött évekhez, a minőségi munkához, a dolgozó munkájának elismeréséhez kötődik.

beszéljük meg cége egyedi lojalitási stratégiáját!

Ha lojalitási programot szeretne kiépíteni cégében, az első lépés
egy személyes beszélgetés

 

Időpont egyeztetéséhez hívja
a +36 70 60 777 00-as telefonszámot vagy

írjon az office@moneosystem.com e-mail-címre vagy

adja meg itt elérhetőségeit és hamarosan visszahívjuk!

Ez az, ami a munkavállalóknak számít:

“Gondoskodom rólatok” – ez az intézmény üzenete, amely különlegesen alkalmas a munkavállalók megszerzésére és megtartására.

A pénzen felül a gondoskodás az, ami igazán számít, ami megtartja a munkaerőt. A betartott ígéretek, a kedvező munkakörülmények és a lojalitás jutalmazásának összhangja.

A jó lojalitási program több szinten is gondoskodást képvisel:

Legyen egyedi lojalitási programja!

Segítségünkkel olyan professzionális lojalitási programot építhet fel cégében, amely megvédi attól, hogy kizárólag a bérre kelljen támaszkodnia a munkaerő megtartásáért folytatott küzdelemben.

Az általunk kínált lojalitási program valóban egyedi. Nem egyetlen pénzügyi termék nyújtotta ingatag biztonságérzetre, hanem cége adottságaira és az Ön vezetői elképzeléseire épül.

Lojalitási programunk előnyös a  munkáltatónak, mert:

segít, hogy megszerezze és megtartsa az értékes munkaerőt,

segít, hogy kevesebb járulékot kelljen fizetnie,

tartós versenyelőnyre tehet szert.

Lojalitási programunk előnyÖS a MUNKAVÁLLALÓNAK, mert:

felbecsülhetetlen biztonságérzetet nyújt,

hosszú távú megtakarításként működik,

a gondoskodás érzését jelenti.

Hívja a +36 70 60 777 00-as telefonszámot vagy

írjon az office@moneosystem.com e-mail-címre
és segítünk egyedi programja megtervezésében vagy

adja meg itt elérhetőségeit és hamarosan visszahívjuk!

Hogyan állítjuk össze a programot?

1.

Önnel együtt gondolkodunk.

A stratégiaalkotás egy személyes beszélgetéssel kezdődik. Ennek a kihívásnak a megoldásához ugyanis Ön is kell. Nem csak rámutatunk arra, hogy mit kell tennie, hanem közösen végiggondoljuk az egyes szempontokat.

2.

Stratégiát készítünk

Nem kívülállóként okoskodunk, hanem beleéljük magunkat az Ön helyzetébe és szakmai tapasztalataink birtokában, az adózás, a jogi oldal és a befektetési politika szempontjából legelőnyösebb lojalitási programot építjük fel.

3.

Végigkísérjük a megvalósulást

A stratégiát a magyar piacon elérhető, válogatott pénzügyi termékek segítségével tesszük optimálissá. A lojalitási stratégia sikeres megvalósulását lépésről lépésre követjük, és ha arra van szükség, akár módosításokat is javasolunk.

Mit nyer a lojalitási programmal?

A program kifejezi a Munkáltató megbecsülését többszintű szolgáltatásai révén, például befektetést, megtakarítás kezelését és biztosítási védelmet nyújt a résztvevőknek.

Ez a program, nemcsak a Munkavállalónak jelent további gondoskodást, hanem a Munkáltató számára is számos előnyt biztosít. A Munkáltató meghatározhatja a programban résztvevők körét, továbbá azt, hogy hány, a vállalatnál hűségesen eltöltött év után adja át a rendelkezési jogot a Munkavállalónak a befizetések és a befektetések felett. Fontos szempont, hogy a programba befizetett összeg adókötelezettsége töredéke(!) a bérjellegű ráfordításénak.

Összességében elmondhatjuk, hogy a lojalitási program egy hűségprogram, amely olyan eszköz a munkáltató kezében, mellyel hatékonyan kezelheti kiemelten fontos munkavállalói megtartását.

Mikor ajánljuk?

De nincs szükségem újabb kihagyhatatlan ajánlatokra…

Ebben egyetértünk. A gyors sikerrel kecsegtető, túlságosan vonzó ajánlatok helyett mi is a hosszú távú tervezésben hiszünk.

Mi nem azt kérdezzük Öntől, hogy mennyit szeretne erre áldozni, hanem azt, hogy mit szeretne elérni. A stratégiához minden esetben kifutásokat számolunk, és az Ön szempontjait figyelembe véve keressük meg azokat a pénzintézeteket és termékeket, amelyek leginkább illeszkednek a lojalitási programba.

Ez a MONEO System

– ismerje meg cégünket –

U

KOMOLY RÁLÁTÁS

Közel két évtizednyi tapasztalattal rendelkezünk a pénzügyi tervezés területén, így abban a kivételes helyzetben vagyunk, hogy már azt is pontosan látjuk elégedett ügyfeleinken, hogy stratégiáink működnek.

SZAKÉRTELEM

Rendelkezünk a szükséges pénzügyi közvetítői, biztosítási, részvényelemzői, minősített befektetési tanácsadói végzettséggel, illetve MNB regisztrációval. (Regisztrációs számunk: 105080313539)

HITELESSÉG

Saját sikerességünket is annak köszönhetjük, hogy olyan pénzügyi stratégiával rendelkezünk, amelyet most Önnek is ajánljunk. Az általunk átvilágított, kipróbált, és jól bevált megoldásokat, illetve stratégiákat osztjuk meg ügyfeleinkkel.

Mester Gábor

alapító

„Hiszek abban, hogy lehet másképp is gondolkodni a pénzügyi stratégiákról, mint ahogyan az a piacon megszokott”

Forgács Annamária

alapító

„Szerintem a számok új értelmet nyernek, ha látjuk mögötte az embert – a szándékait, személyiségét, törekvéseit, jövőjét.”

Mester Gábor

alapító

„Hiszek abban, hogy lehet másképp is gondolkodni a pénzügyi stratégiákról, mint ahogyan az a piacon megszokott”

Forgács Annamária

alapító

„Szerintem a számok új értelmet nyernek, ha látjuk mögötte az embert – a szándékait, személyiségét, törekvéseit, jövőjét.”

Mennyire sürgős?

Ezt csak Ön tudhatja…

Tudjuk, hogy a pénzügyi piac meglehetősen zajos. Mindenki el akarja adni a saját portékáját. Mi őket is megértjük, de mi nem egy újabb terméket akarunk Önre sózni.

Sőt, annak érdekében, hogy meglévő és jövőbeli ügyfeleinknek még évek múlva is elég figyelmet tudjunk szentelni, új ügyfeleink számát korlátozzuk.

Mi a különbség a két cégvezető között?

Egy jól felépített lojalitás program

beszéljük meg cége egyedi lojalitási stratégiáját!

Ha lojalitási programot szeretne kiépíteni cégében, az első lépés egy személyes beszélgetés.
Időpont egyeztetéséhez hívja a +36 70 60 777 00-as telefonszámot vagy

adja meg alább telefonszámát és mi felhívjuk Önt!

“Fontos, hogy a bérekről új keretek között gondolkodjunk..”

 

A Portfolió Vélemény rovatában megjelent elemzésekben több közgazdász is foglalkozott a hazai bérek helyzetével.

 […] Török Zoltán szerint […] fontos, hogy a bérnövekedés ütemét a gazdaság általános versenyképességét meghatározó lépésekkel együtt értékeljük

Németh György úgy látja, hogy a hazai béreket a termelékenységtől függetlenül a következő években a piaci kényszer fogja tovább emelni. […] fontos, hogy a bérekről új keretek között gondolkodjunk. Mára bizonyossá vált, hogy a bérek emelkedő tendenciájával immár egy hosszabb távú vállalati stratégiában is aktívan számolni kell.

A munkaerőhiány szinte minden területet érint, az ország összes régiójában.

Már nem csak a hiányszakmákban, hanem valamennyi szektorban égető kérdés – és főként a kkv-k körében. Az Európai Bizottság adatai szerint a magyar feldolgozóipari vállalatok 88 százaléka, az építőipari társaságok 65 százaléka küzd munkaerőhiánnyal. Nem titok, hogy a vendéglátóiparban már ki sem tud nyitni a szezonálisan üzemelő üzletek egy jórésze, mert nincs szakács vagy felszolgáló. A mezőgazdaságban, főleg az idénymunkánál is nagy gond a munkaerő hiánya. És nincs elég hegesztő, CNC-forgácsoló, festő, kőműves, informatikus és teherautósofőr – olykor még meglepően magas bérekért sem.

Vajon miért van ez így?

Egyrészt a kivándorlást okolhatjuk: aki nagyobb megbecsülést és több perspektívát akar, az már rég külföldön keresi. Másrészt egyre inkább a szakképzett, kellő tapasztalattal rendelkező munkaerő hiánya a gond, őket valóban motiválni kell, és nem mindegy, hogyan.

Arra, hogy mindezek a tendenciák egy csapásra megszűnnek,
nem számíthatunk.

Ha Ön nem munkaerőmegtartási stratégiában gondolkodik,
elveszíti vagy meg sem szerzi ezeket a
legértékesebb munkavállalókat.

A munkaerőhiány szinte minden területet érint, az ország összes régiójában.

Már nem csak a hiányszakmákban, hanem valamennyi szektorban égető kérdés – és főként a kkv-k körében. Az Európai Bizottság adatai szerint a magyar feldolgozóipari vállalatok 88 százaléka, az építőipari társaságok 65 százaléka küzd munkaerőhiánnyal. Nem titok, hogy a vendéglátóiparban már ki sem tud nyitni a szezonálisan üzemelő üzletek egy jórésze, mert nincs szakács vagy felszolgáló. A mezőgazdaságban, főleg az idénymunkánál is nagy gond a munkaerő hiánya. És nincs elég hegesztő, CNC-forgácsoló, festő, kőműves, informatikus és teherautósofőr – olykor még meglepően magas bérekért sem.

 

Vajon miért van ez így?

Egyrészt a kivándorlást okolhatjuk: aki nagyobb megbecsülést és több perspektívát akar, az már rég külföldön keresi. Másrészt egyre inkább a szakképzett, kellő tapasztalattal rendelkező munkaerő hiánya a gond, őket valóban motiválni kell, és nem mindegy, hogyan.

Arra, hogy mindezek a tendenciák egy csapásra megszűnnek,
nem számíthatunk.

Ha Ön nem munkaerőmegtartási stratégiában gondolkodik,
elveszíti vagy meg sem szerzi ezeket a
legértékesebb munkavállalókat.

 

Érdekli a munkaerőmegtartás? 

Kövesse a témakörben írt
blogcikkeinket, tanulmányainkat és a legfrissebb aktualitásokat!

 

Hírlevelekről a későbbiekben bármikor leiratkozhat.  Garantáljuk, hogy nem küldünk spam-et, harmadik félnek nem adjuk át az adatait és vigyázunk rá, mint a sajátunkra.

Cégadatok:

MONEO System Kft.
1016 Budapest, Naphegy u. 9.
ADÓSZÁM:24073017-2-41
CÉGJEGYZÉKSZÁM:01-09-189688
Felügyeleti szerv: Magyar Nemzeti Bank
Regisztrációs szám: 105080313539

Elérhetőségi adatok:

moneosystem.com

office@moneosystem.com

+36 70 60 777 00

Felügyeleti szerv: Magyar Nemzeti Bank

logo_of_the_hungarian_national_bank2

Regisztrációs szám: 105080313539

Csatlakozzon a MONEO közösséghez!

Csatlakozzon a folyamatos friss pénzzel fogható információkért!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

You have Successfully Subscribed!

MUNKAERŐMEGTARTÁS

Kérem a témakörben írt szakmai anyagokat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Sikeresen feliratkozott!

Cookie-k segítenek nekünk javítani a szolgáltatásunkat. Az oldal használatával Ön hozzájárul cookie szabályzatunkhoz. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás